Microsoft Security Airlift – sista delen

SÄKERHET DEN STORA FRÅGAN VID MICROSOFT PARTNER SECURITY AIRLIFT I REDMOND. DEL 3 AV 3.

Har du missat del 1 och 2 av Redmond-rapporten om säkerhet så kan du läsa de första två här.

Har du hört om Application Proxy?
Något som är spännande är att med Application Proxy kan kunder via AZURE presentera onprem applikationer till sina användare ute på internet, utan att behöva mecka med VPN/DA, etc.

Vad händer med Intune? Hör jag er skrika…

 Jo…

Efter att ha pensionerat den gamla ”feta” klienten och gått över till MDM så har de kommit på att de ska bygga en ”fet” klient igen. Eller fet och fet, man kallar det en hybrid… project ”Sidecar” heter den. Vad det innebär för oss står skrivet i stjärnorna. Lite info har dock kommit ut. Det ska gå att installera flerfilers MSI, EXE, ”remote executing of powershell”, bla annat.

Mobila enheter
På mobiler (android/ios) så har man börjat arbeta ihop med olika MTD företag (Skycure,Lookout) för att kunna hantera fulheter på mobilerna. Dessa MTD-agenter skickar data till Intune som sen kan agera via Conditional Access och låsa/spärra enheten, etc. Nu behöver du inte längre enrolla mobilen till Intune. Det kommer fungera att distribuera appar ändå. Du kommer också kunna spärra vilka applikationer som får tillgång till Azuretjänster, etc. Detta kommer också fungera i Windows 10, då via inbyggda WIP.

Intune flyttar in i Azure
Intune flyttar in i Azure och i och med det så kommer alla API:er fungera. Microsoft kommer släppa olika gränssnitt för olika typer av kunder. EDU kommer få en som är riktad mot skolor. Kunder med upp till 300 användare kommer att få en integrering i Office365 portalen.

På det stora hela hoppas jag att du fått en bra bild på hur Microsoft tycker att framtiden ser ut. Det är verkligen spännande. Problemet för Retune och alla andra partners är att våra kunder inte är likna sugna på att hoppa på allt nytt hela tiden. Vi sitter ju i verkligheten medan Microsoft är uppe i Molnet…. 

Micael Åman – your man in Redmond

Det här var sista delen om Microsoft och Redmond. Nästa del i IT-bloggen kommer handla om Powershell. Håll utkik!

Vill du veta mer om molnklienten Retune Client?

Till molnklienten Retune Client

Scroll to top