”VI ÄR NÖJDA MED KLIENTTJÄNSTEN OCH HUR VÄL DEN FUNGERAR.”

Här berättar Fredrik Petersson, ansvarig för klient, nätverk och server på gymkedjan Health & Fitness Nordic AB om hur deras it-miljö har förbättrats sedan de valde klienttjänsten Retune Client, vilka utmaningar de står inför och hur Fredrik ser på framtiden.

Health & Fitness Nordic valde 2016 Dustin som sin IT-leverantör med klienttjänsten Retune Client. Den nya plattformen används idag av ca 2000 medarbetare på SATS. Retune hanterar klientmiljön och sköter bl.a. patchning, övervakning, hantering av image och certifiering av hårdvara samt hantering av iPads.

Klienterna med klienttjänt, är grunden till att det fungerar

Vi är nöjda med klienttjänsten och hur väl den fungerar samt den attention vi får från Retune. Nu är beslutsvägarna mycket kortare än förut och vi har en mer personlig kontakt med tekniker. Vårt affärssystem måste vara i gång då vi säljer medlemskap och klienterna är ju grunden för allt.

Out of the box experience

Övertagandet är klart inom Retune Client och nu håller vi på med finliret och detaljerna för att förbättra användarupplevelsen. Nyanställda ska få sin dator med konto och direkt kunna börja arbeta utan några som helst problem. Vi försöker underlätta för användarna att snabbt hitta sina program och funktioner när de loggar in. Det kan handla om att flytta runt ikoner på skrivbordet.

Enkelt att samarbeta med Retune

Då vi har en av era tekniker här, tar jag många diskussioner med honom. Retune har även varit duktiga på att ta fram den kompetens jag behöver när den behövts, de är lösningsorienterade och enkla att samarbeta med.

Klientutmaningar

Det största arbetet är att sätta processerna rätt. Om man har flera leverantörer är det viktigt med samverkansplaner och processer kring det. Här har vi kommit en bra bit på väg.

Långsiktiga utmaningar

Nu funderar vi kring vilka klienter som vi ska ha i framtiden. Vi har kiosker där man kan boka sin gruppträning för att delta på ett pass. Likväl har vi kassor där vi hanterar pengar. Frågan är vart vi ska gå långsiktigt med klienterna.

Leverantörer i framkant

Health & Fitness är en annorlunda och positiv organisation som öppnar klubbar i hög takt. Det är en utmaning som kräver väldigt snabba beslutsvägar och agila leverantörer. Vi tittar mycket på tekniktrender och vill ha leverantörer som ligger i framkant då vi är snabba på att hoppa på nya tekniker.

I Health & Fitness Nordic ingår varumärken som SATS ELIXIA, Fresh Fitness och SAFE med ca 200 träningscenter i Norden. Kedjan ägs av Altor och Tryghedsgruppen. De har 2000 klienter och totalt 8000 anställda.

Fredrik Petersson, klient-, nätverk- och serveransvarig på Health & Fitness Nordic

 

Nu när vi har ett stabilt system kan vi fokusera på att bli ännu bättre i framtiden.

Health & Fitness Nordic
använder klienttjänst från Retune

Scroll to top